Activiteit

Systeemgerichte contractbeheersing

Beheerders die kiezen voor een geïntegreerde contractvorm (UAV-gc) kunnen adviesbureau De Aquanoom inschakelen voor de systeemgerichte contractbeheersing (SCB). Zo houdt u altijd optimaal zicht op de voortgang en de kwaliteit van uw project.

Overleg1
systeemgerichte2

Onze aanpak

Vooral grotere organisaties zoals Rijkswaterstaat laten steeds meer projecten uitvoeren door marktpartijen. Ondernemers beschikken hiervoor immers over de juiste kennis en ervaring. Daarbij wordt uitgegaan van een duidelijke rolverdeling. De opdrachtnemer is zelf verantwoordelijk voor het ontwerp, de uitvoering en de kwaliteit van het werk. De opdrachtgever zorgt voor een risicogestuurde beheersing van het contract: Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB). SCB is een methode van contractbeheersing waarmee de opdrachtgever beter zicht krijgt op de kwaliteitsborging van de opdrachtnemer op de producten die hij levert. Adviesbureau De Aquanoom ondersteunt opdrachtgevers bij de uitvoering van de SCB. Wij beschikken over actuele kennis van SCB, adviseren over de juiste beheersstrategie en helpen bij het evalueren en toetsen van producten, processen en systemen.

Een greep uit onze recente projecten op het gebied van systeemgerichte contractbeheersing:

-Gemeente Schiedam, vervangen brug

Arno over systeemgerichte contractbeheersing:

“SCB leek een aantal jaar geleden dé standaard te worden voor de uitvoering van werken in de grond-, weg- en waterbouw. Maar in de praktijk pakte dat toch anders uit. Vooral bij kleinere projecten hebben beheerders vaak zelf een goed beeld van de uitvoering. Dan is is ‘traditionele’ directievoering een veel logischer optie. Belangrijk is dat beheerders kiezen wat voor hen het beste werkt. Wij kunnen hen in beide gevallen van dienst zijn.”
Top