Activiteit

Deformatiemetingen

U wilt weten of er vormverandering (rekken of krimpen) is opgetreden in civiele kunstwerken (bruggen, tunnels, duikers)? Dan kunt u bij adviesbureau De Aquanoom terecht voor professionele deformatiemetingen. Wij brengen voor u in beeld of er kans is op schade of onveilige situaties.

deformatie1
kunstwerken3

Onze aanpak

Deformatiemetingen ontstaan onder meer door temperatuursinvloeden, graafwerkzaamheden of verkeersbewegingen en kunnen het risico op schade of onveiligheid vergroten. Door vooraf aangebrachte meetpunten ten opzichte van elkaar nauwkeurig te meten en regelmatig te herhalen, kunnen we vaststellen of er onderling veranderingen optreden. De verplaatsingen worden in hoogte en/of plaats weergegeven worden in een staat of op tekening.

Robin over deformatiemetingen:

“Met deformatiemetingen stellen we geringe veranderingen vast in en tussen bouwwerken en kunstwerken, die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Op die manier kunnen we bepalen of er sprake is van toenemende kans op schade of onveiligheid. Investeren in een deformatiemeting bijvoorbeeld voor, tijdens en na de bouw kan daardoor grote problemen voorkomen.”
Top