Activiteit

Landmeten

Adviesbureau De Aquanoom is ook uw partner als het gaat om landmeten. Voor aannemers (grond- weg- en waterbouw), waterschappen, overheden en ingenieursbureaus voeren wij regelmatig metingen uit en zetten gegevens uit. Doel is om u nieuwe inzichten te geven in voor u relevante objecten of locaties, waardoor u sneller en effectiever beslissingen kunt nemen.

meten3-400x250
landmeten1
meten3-400x250
landmeten1

Onze aanpak

Adviesbureau De Aquanoom voert professionele landmetingen uit en verwerkt meetgegevens tot Geo-informatie. De metingen voeren we uit in NAP en RD en, indien gewenst, ingepast op bestaande tekeningen, zoals GBKN, kadastrale of andere door de opdrachtgever aangeleverde ondergronden. De meetgegevens verwerken en visualiseren we onder meer in 2D of 3D met AutoCAD Civil 3D of ArcGIS en worden op tekening verwerkt. Op basis van de meetgegevens genereren we profielen en berekenen we hoeveelheden die al dan niet in een database en/of bestek worden verwerkt. We werken ook volgens de NLCS: de CAD-standaard van de Nederlandse GWW-sector.

De GNSS-antenne

Met de aanschaf van een Leica Viva GS08plus heeft adviesbureau De Aquanoom een compact en kabelvrije GNSS (Global Navigation Satellite System) antenne setup in handen. Het systeem is lichtgewicht, flexibel en kan worden ingezet voor een breed scala aan landmeetkundige werkzaamheden, al dan niet in combinatie met een total station.

Enkele recent uitgevoerde projecten op het gebied van landmeten:

-Inmeten natuurvriendelijke oevers gemeente Den Haag;
-Inmeten dwarsprofielen gemeente Schiedam;
-Revisiemetingen beschoeiing gemeente Zwijndrecht;
-Inmeten bestaande situatie legakkers en zandeilanden Vinkeveens plassen.

Robin over landmeten:

“Landmeetkundige werkzaamheden moeten zorgvuldig en nauwkeurig worden uitgevoerd. Adviesbureau De Aquanoom garandeert u deze nauwkeurigheid tijdens het landmeten door gebruik te maken van de juiste techniek voor elke opdracht.”
Top