Activiteit

Begeleiding van de uitvoering kunstwerken

DIRECTIE EN TOEZICHT UAV

Eindelijk na een periode van voorbereiding gaat het werk dan echt van start. Adviesbureau De Aquanoom verzorgt voor diverse gemeentes en waterschappen de directievoering over en het toezicht op de uitvoering van werkzaamheden.

Bij het begeleiden van de uitvoering moet je jezelf telkens afvragen of: Alles conform contract wordt uitgevoerd? Houdt de uitvoerder zich aan de geldende wet- en regelgeving? Verwachten we meer- of minderwerk, en wat betekent dat voor de planning en financiën? Hoe staat het met de bereikbaarheid, is de omgeving rondom de plaats van uitvoering veilig, zorgt de aannemer ervoor dat de overlast minimaal is?

Allemaal zaken die voor de juiste uitvoering van belang zijn. Veel overleggen en afstemmen dus. Goede begeleiding van de uitvoering draait daarom vooral om korte communicatielijnen met alle partijen. De Aquanoom werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers, daarom beschikken wij over de juiste kennis van de wensen en verwachtingen van verschillende stakeholders die bij de uitvoering betrokken zijn. Of het nu gaat om nutsbedrijven, gemeenten, waterschappen, provincie of recreatieschappen, wij houden alle belangen in de gaten en maken op basis hiervan afwegingen en adviezen. Dit levert begrip op bij alle partijen en de bereidheid om er met z’n allen een mooi werk van te maken. Dit is de sleutel tot het succesvol afronden van de uitvoering.

Benieuwd naar onze aanpak en ervaring, bel dan met Arno Mosterd, 06 – 24754799 of mail arno.mosterd@deaquanoom.nl

CONTRACTBEHEERSING

Beheerders die kiezen voor een geïntegreerde contractvorm (UAV-gc) kunnen adviesbureau De Aquanoom inschakelen voor de systeemgerichte contractbeheersing (SCB). Zo houdt u altijd optimaal zicht op de voortgang en de kwaliteit van uw project.

Vooral grotere organisaties zoals Rijkswaterstaat laten steeds meer projecten van A tot Z uitvoeren door marktpartijen. Hiermee komt de innovatiekracht die in de markt aanwezig is beschikbaar voor elk project. De opdrachtnemer is zelf verantwoordelijk voor het ontwerp, de uitvoering en de kwaliteit van het werk. De opdrachtgever zorgt voor een risico gestuurde beheersing van het contract: Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB). SCB is een methode van contractbeheersing waarmee de opdrachtgever beter zicht krijgt op de kwaliteitsborging van de opdrachtnemer op de producten die geleverd worden. Adviesbureau De Aquanoom ondersteunt opdrachtgevers bij de uitvoering van de SCB. Wij beschikken over actuele kennis van SCB, adviseren over de juiste beheerstrategie en helpen bij het evalueren en toetsen van producten, processen en systemen.

Benieuwd naar onze aanpak en ervaring, bel dan met Arno Mosterd, 06 – 24754799 of mail arno.mosterd@deaquanoom.nl

Een greep uit onze recente projecten op het gebied van werkvoorbereiding kunstwerken:

– Bouwteam samenwerking vervangen driegatenbrug in Leiderdorp
– Contractbeheersing SCB vervangen brug in Schiedam
– Toezicht vervangen damwand in Hillegom
– Directie en toezicht UAV vervangen keermuren Zwijndrecht
– Directie en toezicht UAV vervangen damwanden Loosdrechtseplassen

Top