Activiteit

Werkvoorbereiding oevers

U bent binnen uw organisatie verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van oevers. Dit jaar moet er onderhoud worden uitgevoerd. Hoe gaat u dat aanpakken? Heeft u zelf niet of onvoldoende kennis of capaciteit bel dan eens met De Aquanoom. Wij hebben veel ervaring met het voorbereiden van onderhoudsbestekken voor oevers.

Werkvoorbereiding

Onze aanpak

Elke onderhoudsklus, klein of groot vergt zijn eigen aanpak. Maar na afloop wilt u wel het gewenste eindresultaat. Daarom is het van groot belang om juist en gedetailleerd te beschrijven wat het einddoel moet zijn. Dit kan op verschillende manieren. Voor kleine onderhoudswerkzaamheden aan oevers die meervoudig onderhands worden aanbesteed, hebben wij goede ervaringen met eenvoudige, handzame maar duidelijke werkomschrijvingen. Voor groot onderhoud zoals vervanging of herstellen van oevers stellen wij regelmatig onderhoudsbestekken op. Of het nu beschoeiingen, damwanden of natuurvriendelijke oevers betreft, wij hebben met alle typen veel ervaring. De combinatie van onze specifieke kennis van oeverconstructies en onze innovatieve oplossingen leveren het beste resultaat.

Hulp nodig?

Een goed bestek is het halve werk. Wilt u een advies over het opstellen van een bestek of eenvoudige werkomschrijving voor uw onderhoudswerk bel dan met Arno Mosterd, 06 – 24754799 of mail arno.mosterd@deaquanoom.nl

Een greep uit onze recente projecten op het gebied van werkvoorbereiding kunstwerken:

– Al meer dan 10 jaar achter elkaar oeverherstel in Pijnacker-Nootdorp
– Al meer dan 5 jaar achter elkaar oeverherstel in Zwijndrecht
– Vervangen en herstellen oevers in Schiedam
– Vervangen beschoeiing en aanleg natuurvriendelijke oevers Leiderdorp
– Vervangen beschoeiing Leidschendam-Voorbrug

Arjen over werkvoorbereiding:

“Gemeentes en waterschappen zijn door de jaren heen voorzichtiger geworden met de uitvoering en aanbesteding van werkzaamheden uit angst voor reputatieschade. Bescherming van de flora en fauna bijvoorbeeld ligt bij veel burgers gevoelig. Wij proberen onze opdrachtgevers te helpen door te kijken naar wat er wél kan op het gebied van aanbesteding en uitvoering. Vaak is er meer ruimte dan je denkt. De kunst is om die optimaal te benutten.”
Top