De Aquanoom werkt op water

Nieuws

De Aquanoom werkt op water

Al ruim twaalf jaar werkt de Aquanoom aan uitdagingen met betrekking tot water. Door de jaren heen hebben wij ons ontwikkeld tot een gerenommeerd bedrijf op het gebied van watermanagement. Dit jaar heeft onze GIS-specialist Stijn Ticheloven zich op nieuw terrein begeven door, naast het werken aan water, ook te werken óp het water.

Stijn Ticheloven heeft op 22 mei deelgenomen aan de Ringvaart Regatta. Dit is een roeimarathon waarin deelnemers met hun team 100 kilometer roeien voor een goed doel. Deze marathon wordt voor het grootste deel gevaren over de Ringvaart tussen Delft en Amsterdam. Deze route stuurt de roeiboten langs tal van onze opdrachtgevers. De Aquanoom heeft een mooi bedrag bijgedragen voor het goede doel waar het team voor roeide: Stichting Make A Wish, deze stichting zet zich in om wensen van zieke kinderen te vervullen!

Ter voorbereiding heeft Stijn met zijn team 4 keer in de week in de avonduren getraind om een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. Stijn vertelt kort over de wedstrijddag:

“Op 22 mei stonden wij om zeven uur al klaar op de startplek om onze acht persoons boot klaar te maken en in het water te leggen. De startlocatie was in Leiden en we hebben een goede nachtrust kunnen pakken doordat we in Leiden bij een vriend konden logeren.

Vol goede moed gaan we van start en de eerste 40 kilometer gaan als een speer. We lijken onvermoeibaar en we staan in het live-klassement in de top 30 (van de 200). Bij 45 kilometer slaat het noodlot toe en botsen we tegen een grote meerpaal aan in de buurt van Aalsmeer. De rigger -een systeem om de roeispaan stabiel te houden- is kapot gegaan bij één van de teamgenoten. Echter, we zijn allen gebrand om hem uit te roeien. We besluiten om de laatste 55 kilometer met een kapotte boot verder te roeien. Vanaf 60 kilometer wordt het echt afzien voor het team. Alles begint pijn te doen en elke kilometer lijkt steeds langer te duren. Na een aantal lange kilometers bereiken we de sluis bij Leidschendam. Dit is de laatste stop en daar moet de boot ook even uit het water om langs de sluis te kunnen. Hier stonden vrienden, familie en collega’s ons op te wachten om ons de laatste 12 kilometer te volgen op een open cabrioletbus. Het leek of we vleugels kregen! Dankzij onze eindsprint hebben we alsnog binnen onze streeftijd van 11 uur kunnen finishen.

Al met al een geweldige ervaring die ik iedereen zou aanraden. Ik ben op plekken gekomen waar ik anders nooit zou komen en ik heb kunnen ervaren hoe Nederlands mooie polderlandschap langs de Ringvaart en de kaag er vanaf het water uit ziet.”Top