Duurzaamheid hoog in het vaandel bij de Aquanoom

Nieuws

Duurzaamheid hoog in het vaandel bij de Aquanoom!

We hechten bij de Aquanoom veel waarde aan duurzaamheid. Daarom maken we gebruik van de CO2-prestatieladder, het duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. De ladder wordt als CO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument gebruikt. 

Dit houdt dus in dat we bij de Aquanoom continue bijhouden wat onze CO2 bronnen zijn en er dus ook zoveel mogelijk aan doen om dit zo laag mogelijk te houden. We zijn bijvoorbeeld bezig om zoveel mogelijk elektrisch te rijden binnen het bedrijf, een proces wat nog bezig is, maar wat uiteraard de CO2-uitstoot naar beneden haalt. Onderdeel van de CO2-prestatieladder is dat je als bedrijf een duurzaamheidsbeleid opstelt en dit intern communiceert, zodat iedereen binnen het bedrijf zich hier bewust van is en je er met elkaar het beste resultaat uithaalt.

Het is belangrijk dat we bij de Aquanoom jaarlijks onze doelen behalen omtrent de CO2-prestatieladder om zo in aanmerking te blijven komen tot het certificaat dat afgegeven wordt door de SKAO. Wij ambiëren om in trede 3 te komen. Wat inhoudt dat we beschikken over een officiële CO2 emissie-inventaris die volgens de ISO standaard is opgesteld en door een onafhankelijke instelling is geverifieerd.Top