Stresstest voor extreme hoosbuien

Nieuws

Stresstest voor extreme hoosbuien

Alle gemeenten moeten uiterlijk 2019 een stresstest uitvoeren voor extreme hoosbuien. Dat staat in het Deltaprogramma voor 2018. Doel is te testen hoe klimaatbestendig gemeenten zijn. De maatregel is niet verplicht maar het is volgens deltacommissaris Wim Kuijken wel belangrijk dat alle 388 gemeenten deze test doen. Komt u er niet uit? Schakel dan De Aquanoom in. 

 Als adviesbureau voor waterbeheer adviseren we gemeentes immers al jarenlang op het gebied van wateropvang- en overlast. Ook de klimaatbestendige openbare ruimte is een thema dat niet aan onze aandacht ontsnapt. Gemeentes moeten zich voorbereiden op extremere weersomstandigheden. Denk aan toenemende wateroverlast en langere periodes van droogte als gevolg van veranderingen in ons klimaat.

Hoe werkt het?

Marco Vermeer van De Aquanoom: “de stresstest is een bureaustudie waarbij we onderzoeken wat er gebeurt als er in korte tijd een grote hoeveelheid water valt in een gemeente. Waar gaat het mis en lopen bijvoorbeeld kelders of parkeergarages onder? Op basis van de uitkomsten van de stresstest kunnen we aangeven wat de gevolgen kunnen zijn en welke maatregelen moeten worden genomen, op welke termijn. Soms gaat het om nieuwe maatregelen waarvoor eerst beleid moet worden ontwikkeld. Maar het kan ook gaan om maatregelen die we direct kunnen inpassen in geplande uitvoeringstrajecten.”

Informatieve video

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze aanpak van een stresstest voor uw gemeente, al dan niet met beheerplan? Neem contact op met Marco Vermeer via 010 249 2475.Top