Activiteit

Databeheer

Bestaande, waardevolle data, of data die net is verzameld en waarvoor u veel geld heeft moeten betalen, laat u toch niet ongebruikt op de plank liggen? Deze data kunnen wij samen met u ontsluiten via uw beheersysteem. Heeft u zelf geen beheersysteem? Vraag naar onze mogelijkheden van Beheer Online!

Onze aanpak:

Een (nieuw) beheersysteem moet gevuld worden met data. De Aquanoom maakt bestaande data geschikt, voegt meerdere databronnen samen en verwerkt alle data in het beheersysteem. Of het nu gaat om Excelbestanden, downloads uit Oracle databases of uit elk ander datasysteem, wij zoeken naar mogelijkheden deze data te koppelen en op te werken naar nieuwe bruikbare gegevens. Hiervoor maken wij vooral gebruik van de mogelijkheden die Arc GIS biedt. Daarnaast kunnen wij geografische en administratieve data die wij verzamelen – bijvoorbeeld op basis van areaalbepalingen of inspecties – online beheren en muteren. Nieuwe data zijn eenvoudig toe te voegen, ook door u zelf. Oude data blijven bewaard in een aparte laag met historische gegevens. Onze experts maken u graag wegwijs op het gebied van databeheer!

Recente projecten:

Voor diverse gemeentes (Leiden, Schiedam, Nissewaard) hebben wij via inspectie van kunstwerken en/of oevers bestaande data uit verschillende bronnen geanalyseerd en gecombineerd tot nieuwe data voor het nieuwe beheersysteem.

Gilbert over dataverwerking:

“Na afronding van projecten (inventarisaties/inspecties/uitvoeringswerkzaamheden) moeten ook alle data in het beheersysteeem worden geactualiseerd. Te vaak nog zien we dat deze waardevolle data verloren gaan. Zonde! Gelukkig zien steeds meer beheerders het belang van het onderhouden van hun data en het correct ordenen en opslaan ervan. Zelf ontbreekt het hen vaak aan tijd hiervoor. Wij doen het graag. De data die we afleveren kunnen bovendien verwerkt worden in elk gewenst beheerpakket.”
Top