Inspectie 7 beweegbare bruggen gemeente Schiedam

Project Civiele kunstwerken

Inspectie 7 beweegbare bruggen gemeente Schiedam

Voor dit project wilde de gemeente Schiedam inzicht krijgen in de conditie van zowel de civieltechnische als elektro en mechanische bouwdelen van 7 beweegbare bruggen. De Aquanoom kreeg hierbij de opdracht om deze inspecties uit te voeren volgens de NEN 2767-4 inclusief vastlegging en een verbeter- en/of hersteladvies. 

Bruggen dien je elke vijf jaar te inspecteren om de conditie van de brug vast te stellen. In dit geval volgens de norm NEN 2767-4, wat een methodiek is om de conditie van infrastructuur op objectieve en eenduidige wijze te bepalen. Normaal betreft de inspectie op bruggen de civieltechnische gedeelte, maar in dit geval gaat het om beweegbare bruggen. In dat geval kijk je ook naar de elektromechanische gedeelte.

Door middel van een periodieke inspectie kan je een slijtagepatroon vaststellen, hierdoor kan je in kaart brengen wanneer je bepaalde onderdelen moet vervangen voordat het te laat is. Inspecteren is daarom een middel om te voorkomen dat je op den duur de gehele brug moet vervangen.

De gemeente Schiedam is al heel wat jaren een vaste partner van De Aquanoom. Wij zijn trots op onze langdurige samenwerking met de gemeente Schiedam. Als je echt klant gericht wil werken moet je de klant altijd extreem centraal stellen. Die aanpak wordt gewaardeerd.

Opdrachtgever van het project:

Gemeente Schiedam

Werkzaamheden die vallen binnen dit project:

  • Inventarisatie, controleren en vaststellen van de decompositie van alle kunstwerken.
  • Inspectie volgens NEN 2767-4, vastleggen conditiescore per bouwdeel en een conditiescore voor het gehele kunstwerk, object score.
  • NEN 3140 inspectie met rapportage
  • Maken decompositietekeningen kunstwerken en elektrakasten
  • Opstellen overzicht met de onderhoudstoestand van de kunstwerken aan de hand van de gebreken en een meerjaren beheer- en onderhoudsplan.
  • Projectbeheersing

Looptijd:

5 wekenTop